van:Monique Kolner

Monique Kolner

Goedgekeurd en veilig in gebruik

Veiligheid staat bij Wybenga Machines hoog in het vaandel. "Natuurlijk houden wij bij de ontwikkeling van onze machines rekening met de laatste geldende veiligheidseisen", zegt Geert Werkman. Geert is één van de technische mensen van Wybenga Machines met een indrukwekkende staat van dienst. Geert is weinig op kantoor te vinden, maar des te meer bij onze klanten. "Soms om machines te repareren, maar heel vaak ook om de machines van een onderhoudsbeurt te voorzien", vertelt Geert. Samen met twee andere collega's is hij bovendien gecertificeerd keurmeester. Hij heeft de bevoegdheid om veiligheidskeuringen volgens de NEN normering uit te voeren.  

Binnen de Wybenga klantenkring zijn veel scholen die opleidingen in de mode aanbieden. Voor deze scholen is Geert het vaste aanspreekpunt. Geert geeft aan: "een aantal scholen bezoek ik heel regelmatig om ervoor te zorgen dat de machines perfect werken."  De professionele naaimachines van Wybenga zijn bedoeld voor zeer frequent gebruik en kunnen de meest uiteenlopende materialen aan. Toch blijft goed onderhoud altijd belangrijk. "Net als een jaarlijkse controle op de veiligheid", stelt Geert. Hij doelt hierbij op de NEN normering waaraan diverse technische apparaten moeten voldoen. Geert zegt hierover: "ik zorg ervoor dat de machine wordt gekeurd en aan de veiligheidsvoorschriften voldoet, die van toepassing zijn binnen de normering NEN 3140." 

Heel recent heeft Geert de prachtige locatie van Saxion Hogeschool in Enschede bezocht. "Hier staan veel Wybenga Machines, die heel veel gebruikt worden. Een veiligheidskeuring is dan geen overbodige luxe, maar noodzaak", stelt Geert. Gelukkig waren alle machines zo goed onderhouden dat ze goedgekeurd zijn. Het NEN 3140 certificaat voor 2017 is dus weer uitgeschreven voor de aanwezige Wybenga confectiemachines. "Gegarandeerd veilig in gebruik", besluit Geert zijn verhaal

wybenga-demodag36 atelierinrichting    Wybenga Machines Werkplaats machine onderhoud