van:Monique Kolner

Monique Kolner

Happy sewing machine day!

Vandaag - 13 juni - is het Naaimachinedag!

Lang geleden, toen de mens voor het eerst met vezels begon te werken om kleding te maken, was dit een lang en moeizaam proces. Vezels moesten worden afgebroken en in garen en draad worden gesponnen, om vervolgens als doek te worden geweven. De doeken zouden dan aan elkaar worden gestikt met een naald en draad, waarbij iemand moeizaam elke steek handmatig uitzoekt. Toen gebeurde er iets verbazingwekkends. De naaimachine werd uitgevonden en daarmee groeide het proces van het steeds efficiënter maken van kleding. 

Toen Barthélemy Thimonnier, in 1829, de eerste bruikbare machine uitvond en patenteerde, zou deze machine een revolutie teweeg brengen in de textielindustrie. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van de naaimachine alleen maar beter geworden.

Naaimachinedag viert de oprichting van dit apparaat en alle mannen en vrouwen die ijverig hebben gewerkt om de volgende beste naaimachine te produceren. Deze geweldige mensen zijn direct verantwoordelijk voor het gemak waarmee kleding vandaag verkrijgbaar is en hoe gemakkelijk iemand de eeuwenoude naai-kunst kan ophalen.