van:Monique Kolner

Monique Kolner

Wybenga 70 jaar

Het is 1947 wanneer Sies Wybenga start met een klein bedrijf in naaimachines. De handelsonderneming start vanuit een schuur met de reparatie en verkoop van gebruikte machines.
De onderneming groeit in de jaren daarna gestaag en in 1963 komt Bart Wijbenga, de zoon van Sies, in dienst als eerste medewerker. 

De schuur wordt te klein voor alle werkzaamheden van de firma. Er wordt dan ook uitgekeken naar een eigen pand. Dat is in de jaren 80.
Ondertussen is de organisatie uitgegroeid tot een internationale onderneming. Waar vroeger vooral de reparatie en verkoop van gebruikte machines centraal stond, worden er juist veel nieuwe machines verkocht.

Wybenga machines heeft in de jaren veel tijd besteed aan het opbouwen van een internationaal netwerk waarin er wordt samengewerkt met verschillende belangrijke leveranciers van machines.
Kwaliteit staat daarbij voorop bij Wybenga. Dat heeft geresulteerd in totaalpakket voor de confectie industrie, zowel nationaal als internationaal. 

Het is 2017. Wybenga blijft meegaan met de ontwikkelingen in de markt die ze als geen ander kent. Steeds vaker kiezen klanten voor maatwerkoplossingen om de ruimte in ateliers zo optimaal mogelijk te gebruiken. Maar ook op het gebied van innovatie gaat Wybenga met de tijd mee. De revolutionaire gordijnhakenmachine van Wybenga is een bestseller. Dit kwaliteitsproduct wordt zowel nationaal als internationaal verkocht. Maar ook de innovatieve hoogtemeter van Wybenga machines wordt wereldwijd geplaatst. Het product is eenvoudig op maat te maken, zodat de ruimte in het atelier optimaal gebruikt wordt. Daarnaast is ook de eenvoudige tunnelmachine voor het maken van bijvoorbeeld rolgordijnen een goedlopend internationaal product.