van:Anne Kleine

Anne Kleine

Atelierinrichting

Een perfect ingericht atelier is afgestemd op de werkprocessen.
Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan?

De tijd waarin confectiemachines gewoonweg in een atelier werden geplaatst, ligt al heel lang achter ons.

Efficient en effectief kunnen werken is ongelofelijk belangrijk voor elk atelier. Daarom is het erg belangrijk dat de inrichting van het atelier is afgestemd op de werkprocessen.

De afgelopen jaren hebben we veel ateliers ingericht in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft Wybenga veel ervaring opgedaan met het afstemmen van de inrichting op de werkprocessen.


Stappenplan
We werken volgens een nauwkeurig stappenplan, want elk atelier is anders en elke situatie is anders. 

1. Advies over machinepark.
Op basis van een gesprek met de klant, brengen wij advies uit over de machines die wij adviseren ter ondersteuning van het productieproces. 

2. Atelier in kaart
We brengen samen met de klant het atelier in kaart en kijken wat de mogelijkheden zijn voor de plaatsing van machines. Om een concreet voorbeeld te noemen; we kunnen wel een hoogtemeter van 6 meter hoog adviseren, maar dat werkt natuurlijk niet als het plafond maar 5 meter hoog is.

3. Werkwijze en productiemethode beschrijven

Het is voor ons belangrijk om te weten wat er in het atelier wordt gemaakt, hoeveel mensen er tegelijkertijd werken en hoe het proces verloopt. Door dit te omschrijven zijn wij in staat om een goede productielijn te ontwikkelen, waarbij mensen elkaar niet in het vaarwater zitten en waardoor het productieproces vlot kan doorlopen.

4. Standaardoplossingen en maatwerk
In sommige gevallen kan gekozen worden voor een standaardoplossing, maar bij Wybenga zijn we specialisten in maatwerk. Zo kunnen we een tafel net wat groter of kleiner maken en een hoogtemeter net wat breder, hoger of langer. Maar ook kleinere aanpassingen zijn mogelijk; een blazer of zuiger, die ervoor zorgt dat de naaisters geen last hebben van het stof wat vrijkomt tijdens het proces of een puller die ervoor zorgt dat grotere lappen stof netjes doorlopen. Wij overleggen het met u.

5. Onderdelen en accessoires
Een goede machine is belangrijk, maar het gebruik van goede materialen is dat evenzeer. Wij leveren een groot aantal onderdelen en accessoires uit assortiment, waarbij we goed hebben nagedacht welke producten essentieel zijn voor uw productieproces. Uiteraard kunnen we u adviseren, want misschien werkt een stoel met korte tenen wel veel beter bij u, dan een naaistoel met lange tenen of heeft u meer baat bij een hoge verrijdbare bok, dan bij een lage. Wij denken hierover mee.

6. Training en opleiding
We richten niet alleen uw atelier in, maar zorgen ook dat uw medewerkers direct aan de slag kunnen en blijven door gerichte trainingen en opleidingen. Ook online, waardoor minder kostbare tijd verloren gaat.

7. Service en onderhoud
Onderhoud aan uw machines is belangrijk. Wij kunnen daarbij helpen met regelmatig onderhoud. Het zorgt ervoor dat u machinepark in perfecte staat van onderhoud blijft en mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, dan bieden wij u een helpende hand, zodat u snel weer aan het werk kunt. 

Bent u van plan om binnenkort uw atelier aan te pakken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 
Wij helpen u graag!